top of page

KLUBBMÄSTERSKAP 2023- 2024

LAGEN 2023 -2024
SPELSCHEMA

Nummer i slutspel är efter hur man placerar sig i grundserien.

(*) Förloraren lagar maten och dukar upp för middagen.

RESULTAT
REGLER

Anmälningsavgift: 600 kronor per lag för fyra spelare + 125 kr per extra spelare ska vara inbetald innan första match på bankgiro 392-2622 alternativt swish 123 197 36 43, märkt med lag-namn.

Alla matcher spelas om 6 omgångar per match.

Grundserien spelas som en rak serie, match får sluta oavgjort.
Poäng: vinst ger 2, oavgjort 1, förlust 0

Särskiljning/ranking i grundserien: poäng, inbördes möte, tee-dragning, stenskillnad (vunna-förlorade stenar), flest vunna stenar, lottning.

Tee-dragning görs efter första matchen där laget består av 4 ordinarie spelare. Inlånade spelare får inte vara med vid tee-dragningen, utan den genomförs endast med 4 ordinarie lagmedlemmar. Om laget får svårt att uppfylla kraven på 4 ordinarie lagmedlemmar för tee-dragning (t.ex. pga skada) får lagansvarig kontakta tävlingsledning för eventuell dispens.

Lottning om fördel av sista sten i första omgång (alternativt val av stenset). I slutspel har det högst rankade laget (efter grundserien) fördel av sista sten. Kan välja bort det mot att välja färg och då börja första omgången.

Lag som spelar måste ha minst tre spelare varav 2 ordinarie spelare. Vid spel med tre spelare lägger ettan och tvåan tre stenar var och siste man två stenar.
Extra spelare som lånas in får spela 1:a och om det är två spelar de 1:a och 2:a. De ska vara medlemmar i klubben samt betalt in startavgift i något lag innan match spelas.

Håll tempo i matchen - en match bör maximalt pågå i 90 minuter.
Lag som spelar kl 18:15 (måndag) hjälper till med att preparera isen inför eventuell efterföljande match kl 20:00. Vid behov ta hjälp med pebbling från någon i hallen.

Lagledarna kan komma överens om att flytta sin match till en annan dag (eller tid). Skriv i så fall upp det på schemat i hallen, så att det inte krockar med någon anna match. På måndag och tisdagskvällar får endast bana A användas för KM matcher (övriga banor ska lämnas för träning). På söndagar eller onsdagar kl 20:00 är hallen ofta ledig (kolla innan). Skulle något av lagen inte kunna spela på överenskommen tid och det inte går att komma överns om en ny dag tid och tid, får det lag som då inte kan lämna WO.

OBS! Ingen träning innan match tillåten (på någon bana i hallen samma dag). Detta för att de som är där för att träna ska ha företräde till de andra banorna.

Slutspel 12 mars
Säsongen avslutas med slutspel i cup-form den 12 mars. Gemensam middag denna dag ingår i startavgiften. Slutspelet delas upp i två grupper. Lag placerade 1-4 från grundspelet hamnar i Grupp A och lag med placering 5-8 hamnar i grupp B.


OBS! Matchresultat mejlas till kontakt.helsingborgcurling@gmail.com direkt efter match av segrande lag (vid oavgjort kom överens vem som rapporterar).
 

bottom of page